Zeeuws Museum


Abdij (plein) 4 4331 BK Middelburg
0118 653 000 Klik om te bellen

Over Zeeuws Museum

In een middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg vind je het Zeeuws Museum. Met eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. Ga de uitdaging aan om buiten de kaders te denken en vragen te stellen.

Het Zeeuws Museum zet kunst en erfgoed in voor een veerkrachtige samenleving waarin iedereen ertoe doet. De collectie van het Zeeuws Museum laat historische ontwikkelingen zien en vertelt verhalen over de samenleving. Wij zien het museum als een plek waar je je openstelt voor verschillende manieren van kijken naar die samenleving. Je leert je verplaatsen in een andere tijd, een andere wereld maar ook in andere gezichtspunten. Door de collectie actief te gebruiken en te delen, zorgen we ervoor dat mensen zich ermee blijven identificeren en dat ook nieuwe netwerken en gemeenschappen ze kunnen gebruiken voor hun ontwikkeling.

Beleef een leuk en leerzaam dagje uit in het Zeeuws Museum. Het museum vertelt het verhaal van Zeeland en de Zeeuwen. In het Zeeuws Museum ontdek je van alles, van bijzondere kunstwerken tot oud Zeeuwse klederdracht. Bewonder de Zeeuwse kunst en geschiedenis met een vaste collectie en diverse wisseltentoonstellingen.

Na je bezoek aan het museum ben je van harte welkom in het Zeeuws Museumcafé voor een drankje, huisgemaakte taart en lunch. Vergeet je ook niet om een bezoek te brengen aan onze museumwinkel met originele Zeeuwse cadeaus?

Zeeuws Museum in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags
Schilderijen
Streekdrachten
Wandtapijten

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Zeeuws Museum


Abdij (plein) 4 4331 BK Middelburg
0118 653 000 Klik om te bellen